Life coaching

Wat is life coaching?

Life coaching is een breed concept. Je kan het namelijk toepassen in verschillende fases en onderwerpen in je leven. Of het nu gaat om je werk, familie, keuzestress, liefde, gezondheid, leren loslaten, kortom bijna alles waar je een doel van kunt maken om te bereiken of een verandering in wil aanbrengen.

Soms weet je alleen niet goed waar je moet beginnen of ben je het overzicht kwijt. Daar kan een Life coach je bij helpen.

Als de problemen of obstakels toch groter blijken te zijn dan we samen op kunnen lossen dan is dat geen schande maar dan zoeken we gewoon een ander persoon die je verder kan helpen. (Bijvoorbeeld een Psycholoog of andere hulpinstellingen)

 

Je kunt het zien als mentale ondersteuning (aanmoediging en advies) in tijden van verandering. Maar ook als begeleiding om obstakels die je tegenkomt in het leven uit de weg te ruimen. Belangrijk punt is in ieder geval dat je zelf uiteindelijk kiest om in actie te komen of niet. De life coach helpt je met het onderzoeken van je problemen of obstakels en stelt samen met je een plan van actie op. 

Dit alles gebeurt natuurlijk in vertrouwen en blijft tussen de life coach en jou. Bovendien zit er niet voor niets het woord 'coach' in life coach, dus positieve aanmoediging en het zicht op het doel houden horen er uiteraard ook bij.

 

Nieuwe inzichten opdoen voegt veel toe aan je leven ook al kan het in het begin spannend zijn. Uiteindelijk kan het nieuwe positieve energie opleveren in je leven en meer helderheid! 

Voor wie is Life coaching?

Life coaching is in principe toegankelijk voor iedereen die een verandering wil aanbrengen in zijn of haar leven.

Bij MindMaze coaching hebben we om zo gericht mogelijk te kunnen werken wel gekozen om een leeftijdsdrempel en grens vast te stellen. (In de toekomst kan dat eventueel nog aangepast worden.)

 

Life coaching voor jongeren is daarom mogelijk bij ons vanaf 14 jaar.

Tussen de 14 en 18 jaar zal dat vooral in de vorm zijn waarbij de life coach een luisterend oor zal zijn en meer overzicht kan helpen te creëren voor de jongeren. (Bijvoorbeeld werken met een planning of uitzoeken hoe je meer rust kan inbouwen als het teveel wordt. Of bijv. keuzestress.) In overleg kan er over de mogelijkheden gesproken worden.

 

Vanaf 18 jaar ben je ook welkom voor coaching natuurlijk. In de kolom met uitleg over life coaching vindt je al wat mogelijke onderwerpen die aangepakt kunnen worden maar mocht je met iets anders zitten kan dat eventueel ook. In overleg kunnen we dat dan bekijken. 

 

We werken op dit moment bij MindMaze Coaching op 3 manieren, namelijk via Skype, via e-mail en via een persoonlijke afspraak.

(Via Skype of e-mail kan een voordeel zijn als je weinig vrije tijd hebt of graag vanuit huis aan de slag wil gaan.)

 

Voor meer informatie kan er uiteraard eerst kosteloos contact met ons opgenomen worden.


Via Skype

Hoe werkt het: Skype is een vorm van bellen via internet (zonder extra kosten) met daarbij de mogelijkheid om elkaar te zien. Deze vorm van coaching lijkt dan ook op een persoonlijke afspraak alleen kan het op afstand via de computer zich afspelen. In de privacy van je eigen huis, wanneer het jou uitkomt.

 

Nadat er een tijd en een dag is afgesproken via e-mail zorgen wij dat er 'gebeld' wordt naar je via Skype. (Als je niet bekend bent met Skype kan er nog uitleg volgen tijdens het maken van de afspraak.) Het is dus wel van belang dat je er echt klaar voor zit op de afgesproken tijd want anders lopen we tijd mis voor het gesprek.

 

Kosten: €80  (incl. btw) per consult. Consult duurt standaard 55 min.  en is mogelijk van maandag t/m vrijdag.

 

Via E-mail

Hoe werkt het: Eerst vind er een intake plaats via email. Wij sturen een email met vragen en de ontvanger beantwoord deze vragen.

Deze interactie is gratis want naar aanleiding hiervan bekijken we het volgende: Is het passend om via email te werken? Wat is er nodig?

 

Als dat helder is gemaakt, kan er aan het traject begonnen worden. (Hierbij kunnen ook persoonlijke opdrachten zitten, dieper onderzoeken wat je obstakels zijn en bijhouden van vooruitgang, e.d.)

Je krijgt tijdens het traject steeds binnen 24 uur een reactie.

Hoe lang het traject duurt kan samen besproken worden. (De lengte hangt o.a. af van de vorderingen en de problematiek.)
Kosten:
  • Eenmalige emailreactie /advies (los van de intake) is €30.

Er zijn verschillende vormen que email coaching. Uiteraard kan het traject ook uitgebreid worden naar meerdere weken.

  •  1 week (5 dagen) begeleiding met elke dag email contact : €140.
  • 1 week met min. 4 e-mails : €115. 
  • 1 week met min. 3 e-mails : €85. 
  • 1 week met min. 2 e-mails : €55.

 

Persoonlijke afspraak

Hoe werkt het: Op dit moment zijn we nog zoekende naar een eigen locatie van MindMaze Coaching om te gebruiken. Daarom is het makkelijker voorlopig om een traject via Skype of E-mail aan te gaan.

 

Maar mocht er toch behoefte zijn aan een consult in persoon kan daar mogelijk  een uitzondering voor gemaakt worden. (Daar zijn een paar opties voor die we kunnen bespreken.)

 

Kosten: €80 (incl. btw) per consult.

Voor een consult staat 55 min. en is mogelijk van maandag t/m vrijdag.