Huiswerk en School begeleiding

Bij Mindmaze coaching vinden we dat rust in je hoofd en vertrouwen in jezelf niet vroeg genoeg een basis kan krijgen. Vandaar dat we ook kinderen en jongeren vooruit willen helpen. 

 

Ik heb een achtergrond als leerkracht in het basisonderwijs en heb dus ook met eigen ogen kunnen ervaren dat zelfs een klein beetje extra hulp en aandacht een kind echt kan helpen om vooruit te komen. Dat is belangrijk niet alleen voor de schoolprestaties maar ook voor het zelfbeeld van een kind. Ook om zo tijd vrij te kunnen maken voor andere zaken die belangrijk voor ze zijn. (Zoals bijv. hobby's en vriendschappen)

Leren plannen en omgaan met druk is daar ook onderdeel van. Een goede basis daarin kan een hoop problemen voorkomen.

 

Dus waar wachten we nog op? Laten we gauw aan de slag gaan!

 

 

 

 

 

 

 Wat doen we precies?

  •  Huiswerkbegeleiding

Extra hulp nodig bij het maken van het huiswerk? Of een plek nodig om goed door te kunnen werken en goed te leren plannen? Daar kunnen we bij helpen.

We beginnen eerst met een oriëntatie gesprek. Hierbij bespreken we wat er voor de leerling nodig is, om zo goed en fijn mogelijk aan het werk te kunnen gaan. Zijn er doelen die hij/ zij wil behalen bijvoorbeeld? Huiswerk een plaats geven in het leven van de leerling kan hier ook een onderdeel van zijn. Het kan erg wennen zijn om ineens extra opdrachten thuis te moeten maken namelijk.

Het kan hierbij gaan om algemeen huiswerk. Bij elke afspraak kan dan het huiswerk van een ander vak zijn bijvoorbeeld en is er geen vakgebonden extra hulp nodig. Hierbij kan de leerling terecht met huiswerk van alle mogelijke vakken.

Het kan ook zijn dat er specifiek hulp nodig is bij het maken van het huiswerk. Dan gaan we aan de slag met huiswerk van 1 bepaald vak (uiterlijk 2 vakken). Tot en met groep 8 van de basisschool kan er geholpen worden bij alle vakken. In het 1e en 2e jaar van de middelbare school zou dit kunnen bij vakken als taal (Nederlands, Engels, Duits en Frans.), geschiedenis, maatschappijleer en aardrijkskunde.

 

*Volg je onderwijs waarbij de vakken niet zo duidelijk gescheiden zijn? Dat is geen probleem, in overleg kunnen we kijken wat er mogelijk is.*

  •  Schoolbegeleiding

Extra hulp of extra oefening nodig bij schoolvakken?(Bijv. Lezen, taal, rekenen, etc.)

Daar kunnen we bij helpen. Als eerste is er een oriëntatie gesprek. Daarbij bespreken we samen wat het doel is dat we willen bereiken en hoe het kind zo goed mogelijk geholpen kan worden. Ook bespreken we hoe vaak en hoe lang we samen aan het doel gaan werken.

Bij de volgende afspraak gaan we aan de slag met o.a. werkbladen en/of ander oefen materiaal. Mocht er door de school extra materiaal meegegeven worden gebruiken we dat, zo niet is er ook eigen oefenmateriaal. 

 

**Indien gewenst kan elke afspraak voor de kinderen bij zowel de Huiswerkbegeleiding als de Schoolbegeleiding ook een Mindfullness oefening bevatten zodat er ook aan concentratie en rust gewerkt kan worden. Is dit niet nodig of gewenst dan laten we dat onderdeel weg. Dit kan besproken worden in het oriëntatie gesprek.**

 


Voor wie?

Huiswerkbegeleiding: Voor kinderen vanaf 8 jaar en jongeren t/m 14 jaar.

Schoolbegeleiding: Leerlingen uit groep 3 t/m 8.

Hoe lang de samenwerking loopt (en hoe vaak) kan in overleg afgesproken worden.

Waar is het?

Huiswerk/schoolbegeleiding : Aan een eigen locatie wordt nog gewerkt, ondertussen zullen de afspraken plaats vinden op een locatie die zich daar goed voor leent.

 

**Nieuw** Huiswerk begeleiding nu ook beschikbaar via Skype!

Persoonlijke huiswerkbegeleiding op afstand met een leerkracht. Kun je fijn thuis aan de slag!

 

Tarief

Een afspraak staat (normaal gesproken) voor 1 uur. Prijs daarvoor is €20 (Incl. btw.)

Op dit moment zijn de afspraken mogelijk op dinsdag, woensdag en donderdag.

(Bij voldoende animo kan dit mogelijk nog uitgebreid worden.)